Sneeuw sneeuw en nog meer sneeuw
Door: Ralph
Blijf op de hoogte en volg Ralph
08 Februari 2009 | Noorwegen, Sandefjord
Vrijdagavond hebben we een kleine rondleiding gehad van Elin. Maar die nacht hebben we doorgebracht in een hotel. De volgende dag zijn we de sleutel van mijn kamer gaan halen en hebben we al mijn spullen naar boven gebracht.
De eerste die we daar tegen kwamen waren twee Ieren, die mij gek aankeken toen ik in het Noors vroeg of ze uit Noorwegen komen. Zij zijn hier voor een cursus met een 'turbine-engined' helikopter, maar hadden nog geen seconde gevlogen door het slechte weer. Ze hadden Steffie wijsgemaakt dat er enkel vrouwen in de nieuwe klas zitten en dat die vrouwen, in bikini, hadden geprobeerd hen dronken te voeren.
Die lieve Steffie heeft (bijna) heel mijn kamer ingericht. Ondertussen heb ik geprobeerd contact te leggen met het Noorse volk en dat lukte wel aardig. Ik schijn beter verstaanbaar te zijn dan de twee Denen die hier rondlopen, dus dat is al goed om te horen. Ze hebben snel de neiging om in het Engels over te gaan, maar als je Noors blijft spreken houden ze daar snel genoeg mee op.
Diezelfde dag zijn we ook naar de Ikea gegaan. Dit was normaal een uur rijden, maar met volledig besneeuwde wegen schiet dat niet op. De sneeuwschuivers deden hun best, maar er viel niet op te werken tegen de enorme sneeuwval. Op de terugweg hebben we er ook nog een zien liggen op zijn zij in de kant van de weg.
Uiteindelijk was mijn kamer zaterdagavond al klaar en dachten we lekker te kunnen slapen. Maar gillende, rennende, lallende en waggelende Noren hebben ons wakker gehouden. Best grappig om ze te horen en te zien.
Vandaag hebben we een klein tochtje gemaakt met de auto. Het was stralend mooi weer en de wegen waren weer begaanbaar. Prachtig landschap.
Helaas heb ik Steffie aan het einde van de middag naar het vliegveld moeten brengen. Ze is nu gelukkig (bijna) veilig thuis, met dank aan haar lieve vader.
Morgen gaat het hele feest beginnen, erg eng allemaal. Ik heb van een bekende gehoord, hij is al bezig vanaf augustus en ik ken hem nog van de toelatingstest, dat de eerste week redelijk rustig is en dat je die tijd goed moet gebruiken om je 22 kilo aan boeken te bestuderen.
Ik zal jullie aan het einde van de week weer een update geven. Nu ga ik me klaar maken om te slapen.
08 Februari 2009 - 19:51
Jeannette:
Ha Ralph,
Steffie belde net dat ze al om goed 21.00 uur thuis was. Dus Jaap komt er ook zo aan.
Leuk dat je kamer al te zien is en hij is ook al zo goed als ingericht. Leve Ikea!!
oor morgen wens ik je toe dat je het heel leuk en interessant vindt, maar dat zal best wel. En... alle begin is eng(lees: moeilijk)
Jeannette -
08 Februari 2009 - 20:14
Matthijs:
Ey Ralph,
Ziet er cool uit op die foto's daar. Klinkt alsof je al redelijk gesettled ben in je kamertje.
Veel plezier met je 22 kilo boeken en hou ons op de hoogte :). -
08 Februari 2009 - 20:14
Papa Kees:
Hallo Ralph,
Niet te veel van die mooi foto's anders denkt iedereen dat je daar op vakantie bent. -
08 Februari 2009 - 20:56
Rob En Miek:
He Ralph!!
Ziet er goed uit!! Geniet ervan en we spreken je snel!! :-)
P.S Veel succes met 't bouwen van de familie van de verschrikkelijke sneeuwman!! Benieuwd naar de foto's!!
09 Februari 2009 - 06:35
Steffie:
Spannend, vandaag is je eerste dag! Veel succes vandaag!!! Het lukt je wel! Jeg håper at det skal bli morsomt! Lykke til!!! XXX -
09 Februari 2009 - 06:55
Steffie:
09 Februari 2009 - 07:48
Mireille:
Hei på deg! Wat ziet dat er mooi uit zeg, erg leuk om al wat van je noorse avontuur te zien.
Veel succes vandaag! :D
09 Februari 2009 - 08:52
Valgjerd:
Hei Ralph!
Morsomt å se de flotte
bildene! Men husk: for alle nye ting du opplever der: det heter ikke "nifst"(eng); det heter "spennende"! Du klarer det sikkert. -
10 Februari 2009 - 08:43
Arjen En Shannon:
Veel succes daar met je opleiding! We hopen dat je een leuke eerste dag hebt gehad.
Arjen en Shannon -
10 Februari 2009 - 14:02
Anja:
Ja, ja met je droppot op je bureau moet het gaan lukken! En de keuken heeft onwijs veel kasten zeg,lijkt wel of je voor kok gaat leren zo groot als het is. Maar daar zal je de komende tijd niet veel te zien zijn, als jij 22 kilo boeken door moet lezen in een week zal je ook wel 22 kilo afvallen.Succes -
13 Februari 2009 - 13:59
Oma En Jaap:
Ha die Ralph, zeker nog niet gevlogen (grapje) ik ben bij Oma en daar gaat het gelukkig heel goed mee. Steffie komt dit weekend naar ons toe en als alles goed gaat komen uw vader en moeder morgen gezellig bij ons eten. Misschien kunnen we Skype wel aanzetten, dan ben jer ook bij.
Ben je de eerste studieweek goed doorgekomen?