Testje hier, testje daar
Door: Ralph
Blijf op de hoogte en volg Ralph
14 Mei 2009 | Noorwegen, Sandefjord
Mijn laatste bericht is, heel schandalig, al weer bijna een maand geleden. Het is de laatste tijd zo druk geweest, dat ik er niet genoeg tijd voor heb kunnen vinden. Inmiddels heb ik 3 'eindexamens' gehad, namelijk: Operational Procedures, Communication en Airlaw. Alle 3 hadden gelukkig een goed resultaat en gisteren is het ook gelukt om een voldoende (meer dan 75%) te halen voor Navigation. 77%, dat is met de hakken over de sloot, maar in tegenstelling tot de 63% van de laatste keer valt het mee.
Zaterdag heb ik mijn verjaardag gevierd, samen met Steffie, in Oslo. We hebben een aantal dingen bezichtigd, maar om alles te zien heb je toch wel 2 a 3 dagen nodig. Het is ons gelukt naar het vikingmuseum te gaan. In één van de vikinggraven was een pauw gevonden en dat was schijnbaar zo bijzonder dat het bijna overal vermeld werd. Tegen 10 uur kwamen we hier weer terug en liepen al mijn schoolgenoten al lallend en schommelend rond. Ze stonden er op dat er na 12 uur 's nachts gezongen zou worden voor mij. Om klokslag twaalf werd er op een glas geslagen, moest ik op de tafel gaan staan en werd er luidkeels gezongen. Er is beeld van, dat zal ik over 2 weken hier online zetten (lang verhaal waarom het zo lang duurt).
Het aantal vlieguren ligt nu op bijna 11 en dat betekent dat ik de volgende keer, of de keer daarna, een tussentijdse check zal hebben. Er wordt dan gekeken hoe je er voor staat (vliegt?) en dat goed genoeg is, of dat je misschien nog wat extra les nodig hebt.
Vandaag zijn er 2 uur en een kwartier bij gekomen. Het vliegveld (Sandefjord) ging dicht van 11 tot 1, dus besloten we om in die tussentijd naar Skien te vliegen. In 2007 heeft Skien ongeveer 50.000 passagiers verwerkt, een erg rustige luchthaven dus. We hebben er geoefend met opstijgen rond de luchthaven vliegen en weer landen. Dit hebben we zo'n 15 keer geoefend en aan het einde begon het er een beetje in te komen. Hierna hebben we de helikopter geparkeerd en zijn we een heerlijke hamburger gaan eten in de kantine. Tegen de tijd dat de hamburger op was, konden we weer terug naar Sandefjord.
Er zit een foto bij van ons klasse-embleem, die moet binnenkort op mijn flightsuit komen. Designed by S. à Horni en R. Rietveld. Nu nog een Nederlands vlaggetje op de andere kant en ik ben compleet.
14 Mei 2009 - 19:58
Sven:
Stop maar met raden!
Aero Vodochody L-29 Delphin
14 Mei 2009 - 20:37
Jeannette:
Hoi Ralph,
Geweldig dat je al een helikopter mag besturen en landen. Ik geloof toch niet dat ik dat erg safe zou vinden...Grapje
Gefeliciteerd met je goede resultaten. Ik zie je gauw, met Pinksteren, misschien? -
15 Mei 2009 - 11:41
Matthijs:
Hey Kerel,
Klinkt alsof het nog wel goed gaat daar. Leuk om te horen dat je steeds meer vlieguren hebt en je examens goed gaan.
Hou het vol hé, laat je niet ontmoedigen door een 77%. Gehaald is gehaald :). Ik wil wel een keertje met je vliegen in de toekomst. -
18 Mei 2009 - 15:51
Hans:
tjechische straaktrainer.
Let 39? -
18 Mei 2009 - 15:52
Hans:
aiiii...
ik zie net dat ik het al vaut heb...;-) -
18 Mei 2009 - 18:08
Ralph:
Je zat wel goed met Tsjechisch :) -
18 Mei 2009 - 18:36
Anja:
gefeliciteerd Ralph met die mooie cijfers.
Is dat wel een echt vliegtuig of een opgepoetst modelvliegtuigje?
Ik mis een foto van jou en Steffie als viking. Was jij dat die een werkstuk gemaakt had over Vikingen, nadat we dat vikingmuseum bezocht hadden, of Rob? Lang geleden, ik word vergeetachtig.