Vakantie - Reisverslag uit Sandefjord, Noorwegen van Ralph Rietveld - WaarBenJij.nu Vakantie - Reisverslag uit Sandefjord, Noorwegen van Ralph Rietveld - WaarBenJij.nu

Vakantie

Door: Ralph

Blijf op de hoogte en volg Ralph

21 Juni 2009 | Noorwegen, Sandefjord

Een kort bericht over hoe het er nu voor staat.

Alle eindtesten voor de vakken van de eerste examen periode heb ik behaald. De laatste week van augustus heb ik examen in de vakken:

- Airlaw
- Meteorology
- Operational Procedures
- Principles of Flight
- VFR Communications

Voor de lessen en de volgende examen periode blijft er dan over:

- Flight Performance & Planning
- Human Performance & Limitations
- Aircraft General Knowledge
- Navigation

De laatste examen periode is één vak minder, maar de vakken zijn moeilijker dan die uit de eerste examen periode.

27 juni tot en met 12 juli heb ik vakantie. Al hamert Elin (een vrouw die verantwoordelijk is voor de school) er op dat het lesvrij is en dus niet leesvrij.

Mocht er iemand van een beetje puzzelen houden, dan heb ik hier een leuke Flight Performance & Planning opgave om de vakantie mee door te komen (fijne zomer iedereen!):

Dry operating mass = Basic empty mass + crew & special equipment
Operating mass = Basic empty mass + crew & special equipment + Fuel
Zero fuel mass = Basic empty mass + crew & special equipment + Traffic load
Ramp mass (take-off mass + start and taxi fuel) = Basic empty mass + crew & special equipment + Traffic load + Fuel + S&T fuel
Take-off mass = Basic empty mass + crew & special equipment + Traffic load + Fuel

Standard weight crew member: 85 kg
Standard weight cabin attendant: 75 kg

Given the data below for a intended flight:

Maximum take-off mass: 51700 kg
Maximum landing mass: 46250 kg
Maximum zero fuel mass: 42150 kg
Empty mass(incl oil and equipment): 28800 kg
Total fuel onboard: 7500 kg
Fuel to destination: 4200 kg
2 flight crew members
4 cabin attendants

What will be the maximum traffic load possible?

a) 12880 kg
b) 12635 kg
c) 13350 kg
d) 14930 kg

• 21 Juni 2009 - 16:12

Steffie:

Celebrity spotting! Geniet ook een beetje van je vrije tijd, pilootje. Niet alleen maar lezen dus! xxx uit Malta

• 21 Juni 2009 - 17:03

Joop Boode:

Er zitten te veel variabelen in, het gewicht van de piloten b.v., de ene weegt nu 130 kg en de andere kwam net terug van vakantie en is ook veel te zwaar, om maar niet te spreken van de attendants, met de credit crisus, komen die waarschijnlijk uit Zuid- Afrika, want dat is goedkoop, maar heb je ooit gezien wat een achterwerk en een boezem daaraan hangt, dat is een serious load! En ze hadden de avond daarvoor flink gedronken, dus zweten ze dat onderweg uit, waar gaat dat heen wordt die chopper lichter? Om maar niet te spreken van de gebraaide kip die tussen de boezems verdwijnen voor thuis, vliegt die kip mee oorspronkelijk of is die al geslacht? 'T is nogal ver vliegen zie ik aan de hoeveelheid fuel, gaan ze over de sahara, of naar mount everest, of gewoon wat voer bregen bij Mugabe?
    Ishhh, zoals ze hier zeggen, jij hebt geen gemakkelijke taak, ek zou je nou-nou graag helpen als ek kon. Vliegen ze in het zuiderlijk of in het noordelijk halfrond??
    Ik zou gek worden.
    Gr Joop

• 21 Juni 2009 - 17:45

Ralph:

Ik hoop nooit te vliegen voor Mugabe :) Gewichten zijn inderdaad wel variabel, maar we mogen vanaf een bepaald aantal personen werken met een standaard gewicht. De gebraaide kip gaat dus niet op ;)

Ik zal de volgende keer het antwoord plaatsen.

Ik neem ook wel een beetje vrije tijd lief en in de vakantie ga ik ook lekker stout zijn en niet 12 uur per dag lezen zoals Elin zei, maar de tijd met jou doorbrengen.

• 21 Juni 2009 - 19:15

Papa Kees:

is 1 van de passagiers Elton John? want die telt voor 2

• 21 Juni 2009 - 19:54

Ralph:

Traffic load zijn de passagiers en hun bagage, dus dat kun je uitrekenen :)

• 21 Juni 2009 - 20:42

Jeanette:

We hadden niet anders verwacht dat je alles zou halen. Dus heb je ook vakantie verdiend. Af en toe een beetje lezen moet kunnen.

• 21 Juni 2009 - 21:09

Mireille:

sooo..strak in z'n trainingspak, die elton. leuk te horen dat het allemaal nog zo goed gaat, geniet (naast het leren..) van je vakantie!

groetjes mireille

• 22 Juni 2009 - 18:15

Anja :

Fijn even met andere dingen bezig zijn geniet er van.
    Waar vloog Elton John heen? Naar Oslo? Om op te treden in het nieuwe Konserthus in West-Oslo of Oslo-Spekrum in Oost-Oslo. Er zullen vast wel meer beroemdheden landen op dit vliegveld als ze een prive-jet hebben.Als het Paul McCartney is moet je er een mooie foto van maken voor papa Kees.

• 22 Juni 2009 - 18:17

Ralph:

Ik weet niet precies waar hij heen ging, ik denk inderdaad ergens in Oslo. Houd de concerten in de gaten en als er iemand in Oslo optreed dan zal ik kijken of ik een foto kan maken ;)